پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
به گزارش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فروزان در برنامه استودیو سلامت شبکه استانی دنا در خصوص اقدامات معاونت بهداشتی در پی شیوع ویروس کرونا گفت: در هفته دوم اسفند اقدام به برگزاری شورای سلامت کردیم و تصمیمات خیلی خوبی اتخاد شد، همکاریها هم از آنجا شروع شد یکی از مصوبات تعطیلی مکانهای آموزشی بود که خوشبختانه استان ما سریعتر از سایر استانها اقدام به تعطیلی کلاسهای آموزشی و مدارس کرد، تعطیلی واحدهایی مانند تالارها، زائرسراها، مکانهای تجمعی مانند مساجد مکان های گردشگری که با همکاری ادارات اصناف و خود مردم در هفته دوم استارت زدیم و خیلی خوب پیش رفت و ما در این حوزه کمترین مشکل را داشتیم.
به گزارش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فروزان در برنامه استودیو سلامت شبکه استانی دنا در خصوص اقدامات معاونت بهداشتی در پی شیوع ویروس کرونا گفت: در هفته دوم اسفند اقدام به برگزاری شورای سلامت کردیم و تصمیمات خیلی خوبی اتخاد شد، همکاریها هم از آنجا شروع شد یکی از مصوبات تعطیلی مکانهای آموزشی بود که خوشبختانه استان ما سریعتر از سایر استانها اقدام به تعطیلی کلاسهای آموزشی و مدارس کرد، تعطیلی واحدهایی مانند تالارها، زائرسراها، مکانهای تجمعی مانند مساجد مکان های گردشگری که با همکاری ادارات اصناف و خود مردم در هفته دوم استارت زدیم و خیلی خوب پیش رفت و ما در این حوزه کمترین مشکل را داشتیم.
وی در خصوص انتقال ویروس کرونا از محیط کار به افراد گفت: کووید ۱۹ در محیطهایی که تجمع زیاد باشد، مکانهایی که سطوح تماس عمومی و رفت و آمدها بالا است انتقال داده می شود بنابراین اگر به این شکل نگاه کنیم متوجه میشویم که تمام فضاهای کسب و کار و فضاهای عمومی، سالن های ورزشی، آرایشگاهها، بانک ها و همه به دلیل عدم رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و عدم پوشش فردی میتواند راه انتقال را هموار کند که در مکانهایی که این موارد رعایت نشده مانند تهران و شمال کشور آمار مبتلایان و همچنین مرگ و میر بالا بوده است.
وی بیان کرد: مکانهای خرید و اقامتگاههای عمومی از مواردی هستند که اگر کنترل و قرنطینه اینمکان انجام نشود میتواند بعد از بیمارستانها از مکانهای انتقال باشند
مدیر سلامت و محیط کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشایی صنوف مختلف و بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا گفت: از ۷ اسفند تا ۲۲ فروردین ۲۱۷ نفر کرونایی مثبت شناسایی و گزارش شد اما از ۲۳ فروردین که آزادسازی مشاغل انجام و مرحله دوم طرح فاصلهگذاری هوشمند انجام شد مبتلایان به کرونا طبق آمار ۲۴ اردیبهشت به ۵۸۳ نفر افزایش یافتند که در یک ماه بیش از ۳۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند. بازگشایی مشاغل به دلیل عدم رعایت فاصلهگذاری هوشمند در افزایش تعداد بیماران نقش داشته و موجب شد مردم بدون توجه به پروتکلها و استفاده از ماسک و دستکش مراسمات و تجمعات را برگزار کنند.
این مسوول در خصوص نحوه کنترل اجناس به منظور جلوگیری از انتقال ویروس گفت: نخستین گام رعایت الزامات بهداشتی در مراحل تولید و بستهبندی، انبار و حمل و نقل به مراکز عمده فروشی و خرده فروشی و بازرگانی است و قبل از اینکه به دست مردم برسد نظارت و بازرسی انجام و اقدامات حفاظتی، کنترلی و اقدامات در راستای سلامت مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی به خوبی رعایت شد حتی کارگران و شاغلین را غربالگری و موارد مشکوک را گزارش دادیم
که در این حوزه کمترین مشکل را داشتیم و هر جایی هم به مداخله قضایی نیاز بود ورود کرده و پلمب انجام شد.
وی در پاسخ به این سوال که فروشگاهها در صورت عدم رعایت چه نکاتی پلمب میشوند گفت: صنوف و فروشگاهها پس از ورود به سامانه وزارت بهداشت به آدرس salamat.gov. ir و ثبتنام کد رهگیری دریافت کرده و پروتکلهای بهداشتی برای آنان ارسال شد که موظف هستند این موارد را مطالعه و رعایت کنند که ما در بازرسیها این موارد را رصد کردیم که بخشی از اصناف انجام داده و برخی انجام نداده بودند.
وی ادامه داد: موارد دیگر الزام حفاظت فیزیکی فرد است که آیا فرد به صورت کامل بهداشت فردی را رعایت کند و از ماسک و دستکش که الزام حفاظت فردی است ابتدا برا خود سپس برای مشتری انجام دهد.در واحدهای پخت و پز و بیرون برها الزامات سختگیرانه تر است و کسانی که مشغول کار هستند باید کلاه ایمنی، روپوش کار و شیلد حفاظتی داشته باشند و بهداشت فردی در این مکانها به صورت ۱۰۰ درصدی رعایت شود.
فروزان به تدابیر برای مغازهها و واحدهای کوچک اشاره کرد و افزود: گفتیم میز کار را در این واحدها جلوی مغازه قرار دهند تا از ورود افراد به داخل مغازه جلوگیری شود و سلامت این واحدها کامل تامین شود.
مدیرکل سلامت کار و محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: یکی از واحدهایی که مشکلات اساسی به همراه داشت نانواییها بودند که عدم رعایت بهداشت فردی و بیتوجهی به میز جلوی نانوایی موجب تعطیلی حدود ۴۰۰ واحد و غیر فعال شدن برخی واحدهای دیگر تا رفع نقص کامل نقص شد
وی به این دغدغه مردم در خصوص لبنیاتهای سنتی و انتقال ویروس کرونا پاسخ داد و گفت: در خصوص واحدهای لبنیاتی دو بحث مطرح است نخست اینکه کووید ۱۹ با از بین رفتن فاصله فیزیکی، عدم داشتن حفاظ، عدم استفاده از ماسک و دستکش قابل انتقال است و مورد دوم اینکه آیا انتقال ویروس از مواد غذایی امکانپذیر است یا خیر؟ حساسیت مردم در استفاده در این خصوص درست است که آیا ماست و دوغ میتواند راه انتقال باشد که در بحث فضای فیزیکی اینگونه لبنیاتیها بررسیهای لازم انجام و همه موارد به خوبی رعایت میشود و فضای کار آنها از واحدهای خوار و بار فروشی بهداشتی تر است لذا سلامت لبنیاتیهای سنتی تایید و مردم بدون مشکلی مصرف کنند.
وی توصیههایی هم در آستانه بازگشایی مدارس داشت و اینکه پوشش ماسک برای معلمان و دانشآموزان الزامی است عدم استفاده از وسایل مشترک در مدارس مانند ماژیک، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی است و حتی گفتیم اگر امکان پذیر است کلاسها را با حداقل دانشآموز برگزار کنند یا اینکه صندلیها اختصاصی شود.دانشآموزان فاصله ۱.۸ متر مد نظر سازمان جهانی بهداشت را در هر جایی هستند رعایت کنند و عدم لمس سطوح و عدم تماس با صورت و عدم خوردن مواد غذایی و مواد بیرون بر را مد نظر داشته باشند.
فروزان با بیان اینکه آب و فاضلاب، سپاه و حوزه بهداشت تامین مواد گندزدا را به خوبی انجام میدهند در خصوص بازگشایی دانشگاهها گفت: دانشجویان از سایر استانها هستند این مورد باید مدنظر باشد، از سوی دیگر استفاده از مواد غذایی در سلف سرویسهای عمومی، خوابگاهها و مکانهای تجمعی، سالنهای مطالعه همه میتواند تهدید کننده باشد که به دلیل نبود زیرساختها تعداد دانشجویان خوابگاهها زیاد، سالنهای مطالعه، کلاسهای درس و سلف سرویسها هم همین گونه است که اگر موارد بهداشتی رعایت نشود پیک بیماری را شاهد خواهیم بود.